אני נמצא בתחושה שהשירים היוונים באים להשלים את המאכלים היוונים או להפך. אוכל יווני מלווה את המוזיקה היוונית וההפך. הם הפכו לשם אחד והטעם הוא אותו טעם.

היוונים הם עם שאוהב לאכול ומתייחס ברצינות לנושא האוכל. בקצרה ניתן לאפיין את האוכל היווני כמטבח ים תיכוני המשתמש ברכיבים וחומרים טבעיים הנמצאים בסביבה הטבעית. כך שבמקומות שונים ניתן למצוא מאכלים שונים, או הדגשים שונים לנושא האוכל. באיים היוונים נמצא יותר מאכלי ים ובפנים הארץ נמצא יותר גידולים שונים בהם משתמשים למטבח היווני ומבוסס יותר על לחם גבינות ובשר. בכל המקומות נמצא את הגבינות ומאכלי החלב המאפיינים את יוון.

אם ניתן לציין את הרכיבים שבהם משתמש המטבח היווני הרי שהמטבח כולל שימוש בהרבה ירקות טריים, זיתים, חיטה ושעורה, דבש, גבינות, קינוחים שמשתמשים בהם באגוזים שונים, בשרים שונים ועוד. המטבח היווני משתמש בתבלינים רבים והאוכל מודגש בעזרתם (אם מותר לציין טעם אישי אני מעדיף את כל המאכלים עם קצת פחות תבלינים)

דבר אחד ברור המגוון של המאכלים היווניים הוא עצום. בהמשך נציין מספר מאכלים מתוך הרשימה הארוכה של מאכלים המייחדים את המטבח היווני.

בארץ ניתן למצוא הרבה מסעדות יווניות המגישות מהמאכלים היוונים. לא תמיד נמצא במסעדות את כל המאכלים שנקרא עליהם בספר על האוכל היווני, אך בטוח שנקבל הרבה אוכל בכדי שלא נצא מהמסעדה רעבים. ההגשה ברוב המקומות מתחילה עם מאזטים. המאזטים הם צלוחיות קטנות של סלטים שונים שפותחים את הארוחה. הכמויות הגדולות של הסלטים הקטנים מצליחים למלא בצורה כזאת שדי קשה להמשיך בארוחה. בהזמנת הארוחה נזמין גם את היינות היוונים או האוזו המפורסם או (ליקר בטעם של אניס) או היין הלבן רצ'ינה המיוצר בכל מקום ע"י כל מסעדה שנייה ביוון.

באופן כללי הקשר בין יוון לאוכל: התיירות ביוון הינה שם דבר המושך מיליוני תיירים מדי שנה והאוכל ביוון הפך יותר אמריקאי מאמריקאי. בכדי לקבל אוכל יווני אמיתי צריך להיכנס לאזורי המחייה של היוונים, לחפש את הכלבים והחתולים היוונים ובאזור הזה לחפש מסעדה לא מוכרת ושאין שם תפריט בשפה אחרת מלבד יוונית.

להלן חלק קטן מתוך הרשימה הגדולה:

סובלאקי (או סופלאקי) souvlaki – דומה לשווארמה העממית שלנו (עוד גנבה קולינרית שלנו). מוט מסתובב עם בשר עליו. הבשר יכול להיות חזיר או עוף או בשר בקר. ברחובות יוון ניתן לקנות את הסובלאקי בלאפה קטנה עם רוטב שמנת, שום, בצל טרי ועגבניות. הקלקול האחרון הינו תוספת הצ'יפס לסובלאקי.

יוגורט יווני שהוא שם דבר לסמיכות וטעם של פעם. הציזיקי – יוגורט בתוספת של מלפפון, הרבה שום ועוד תבלינים נוספים.

עלי גפן ממולאים – נראה שאין צורך להרחיב עליהם את הדיבור. יש עם אורז בלבד ויש שמבשלים עם בשר ואורז. העיקר שיגיעו אם הרוטב המצוין שלהם.

פאסטיציו – פסטה יוונית עם בשר טחון. מאכל שהפך להיות עם קצת שינויים כפתרון מעולה לארוחה מעולה בזמן קצר בביתנו.

מוסקה – האם צריך להמשיך להסביר?אין כמו חצילים וחצילים עם בשר ואורז הכל בשמן זית הם המאכל האולטימטיבי. תגידו לי שאתם לא רעבים.

קפטדה – כדורי בשר מטוגנים באורגנו ומנטה.

הסלט היווני – (חוריאטיקי סלטה) סלט כפרי הכולל מלפפונים, עגבניות, זיתים וגבינת פטה בשמן זית.

מתוקים הכוללים גם:

בקלווה – הריר נוזל לי לזכר הטעם הפשוט והמדהים.

ספאניקופיטה מאפה הממולא בגבינה ותרד

טירופיטה – מאפה נוסף שעשוי מבצק עלים ממולא בגבינה